16.12.2014

Joulukukat




Lapset olivat eilen koko päivän isovanhemmillaan hoidossa ja minä tein sillä aikaa kotona suursiivouksen. Koko päivä siinä melkein menikin. Toki olisin voinut käyttää tämän harvinaislaatuisen vapaapäivän mukavempiin juttuihin, mutta toisaalta siivousurakan päätteeksi olo oli mitä parhain. Siivoaminen on erinomaista hyötyliikuntaa ja palkinto, eli puhdas ja raikas koti, takaa aina hyvän mielen. Ja se ihana tunne, kun on saanut koko kodin jynssättyä puhtaaksi! Edellisestä suursiivouksesta oli jo hetki aikaa, joten imuroitavaa, puhdistettavaa  ja pestävää riitti. Samalla sain itselleni mielenrauhan, sillä nyt on joulusiivous tehty. Kaappeja en sentään ruvennut pesemään, sillä eihän ne tontut sinne kurki (toivottavasti). 



Puhdas koti vaatii mielestäni aina kukkia, etenkin isomman siivousurakan jälkeen. Kun olimme sopineet isovanhempien kanssa hoitopäivästä ja olin päättänyt käyttää päivän siivoamiseen, kävin etukäteen ostamassa kukat odottamaan esillelaittoa. Tällä kertaa jätin leikkokukat ostamatta ja nappasin mukaan kolme hyasinttia, jotka toimivat meillä samalla sitten joulukukkina. Eilen illalla sommittelin ostamani hyasintit nätiksi yksinkertaiseksi asetelmaksi sinkkiseen ruukkuun.  Ne eivät mielestäni vaadi sen kummempia koristeita ja härpäkkeitä, ne ovat kauniita ihan sellaisenaan. Hyasinteissä on ihana tuoksu, ne tuoksuvat jotenkin perinteiselle, ihan joululle. 


-Stella-


Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovin´ssa ja Instagramissa



4 kommenttia:

  1. Kyllä se vapaapäivä vaan upposi täälläkin siivoamiseen. On ollut paljon kivempi kyllä olla kotona ku on sen tehnyt ja joulusiivouskin hoidetaan viikonloppuna niin voi vaan olla sitten pyhien ajat. Meille ei varmaan kukkia tule, kaksi tuoksuista migreenin savaa ja hyasintit eivät oikein toimi. Enkä muutenkaan ole kovin innoissani joulukukista, vaan vannomatta paras tietenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon samaa mieltä, että kotona on kivempi olla kun siivous on tehty :) Oon ainakin itse sellainen, että alan vähän ahdistua jos kotona on kauhea sekamelska ja pölytupot lentelee. Hyasintissa on todella voimakas tuoksu ja moni vierastaakin sitä sen takia. Ei mikään ihme, että se voi laukaista migreenikohtauksen, jos niihin on taipumusta. Tsemppiä viikonlopun joulusiivoukseen!

      Poista
  2. Hyasintit, tai hajusintit on ihania, meillä oli niitä aina skidinä kotosalla jouluisin. <3 Itekin just tein asetelman niistä! :)

    VastaaPoista