5.8.2015

Valkea hymy hellävaraisestiOsallistuin pari kuukautta sitten Kauniiden hymyjen iltapäivään ja sain sieltä mukaani Yotuelin hammastahnoja testattavaksi. Kerroin kyseisessä postauksessa, että vaikka panostan ihon ja hiusten hyvinvointiin, olen aina pessyt hampaani ihan tavallisella marketti-tahnalla. Otin tuon iltapäivän jälkeen Yotuelin hammastahnat käyttöön ja nyt on aika kertoa kokemuksistani. 

Aloitin Yotuelin käytön turkoosiin pakkaukseen pakatulla classic mint -tahnalla, joka poistaa tummentumia hampaiden pinnalta (kullanvärinen tekee tämän saman). Parin viikon käytön jälkeen huomasin hymyni kirkastuneen. Juon paljon kahvia ja valitettavasti tämä näkyy hammasrivistössäni, jos en harjaa hampaitani säännöllisesti valkaisevalla hammastahnalla.  Olen aikaisemmin käyttänyt valkaisevia tahnoja kuuriluontoisesti, sillä pelkään aiheuttavani vaurioita hammaskiilteeseen. Yotuelin tahnoja voi kuitenkin käyttää hyvillä mielin tauotta, sillä ne sisältävät markkinoiden valkaisevien tahnojen alhaisimmat hankausarvot.

Seuraavaksi siirryin valkoisen pakkauksen sisältämään all in one -tahnaan, joka valkaisee tehokkaammin ja vaikuttaa jopa hammasluun sävyyn (sama ominaisuus on myös mustan pakkauksen tahnassa). Käytettyäni tätä tahnaa parisen viikkoa, huomasin jo selvän eron hampaiden värissä. Aikaisemmin minua on aina häirinnyt etuhampaiden ja poskihampaiden välinen väriero, mutta väri niiden välillä on nyt kesän aikana tasoittunut huomattavasti ja koko hammaskalustoni on muutenkin vaalentunut. Pientä takapakkia tuli mökillä ollessa, sillä en pakannut sähköhammasharjaani mukaan. Toki kulutin mökillä tavallista enemmän kahvia ja ahmin kaksin käsin mustikoita... Tavallinen hammasharja ei selvästi ole kuitenkaan yhtään niin tehokas hampaidenpuhdistaja kuin sähköhammasharja. Tilanne korjaantuikin parin päivän sisällä kotiin palattuamme, kun pääsin taas sähköhammasharjaani käsiksi.

Mitään moitittavaa en näistä Yotuelin tahnoista keksi. Ehkä niiden koostumus vaati pientä totuttelua alkuun, sillä ne eivät vaahtoudu, kuten aikaisemmin käyttämäni tahnat ja koostumuksesta tulee siten harjatessa valuvaa vaahdon sijaan. Tämä on kuitenkin pelkästään positiivista, sillä tahnojen sisältämät vaahdottavat aineet (natriumlauryylisulfaatti) ärsyttävät herkästi suuta. Jos siis kärsii herkästi ärsyyntyvästä ja kuivasta suusta, tai halkeilevista suunpielistä, kannattaakin kokeilla, jos apu löytyisi näistä hammastahnoista. Itse olen nyt heittänyt hyvästit vaahtoutuville markettitahnoille, sillä nämä nykyiset hammastahnat pitävät hymyni hellävaraisesti selvästi aikaisempaa kirkkaampana. 


-Stella-Seuraa blogiani Bloglovin´ssa ja Instagramissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti