31.1.2015

Gatorland



Orlandossa kävimme tutustumassa Gatorland -nimiseen alligaattori- ja krokotiilipuistoon. Paikka on perustettu 1949 ja on edelleen perustajan perheen yksityisomistuksessa. Massiivisen ja luonnollisesti erittäin kaupallisen Disney Worldin jälkeen, tämä pieni puisto tuntui todella sympaattiselta ja mukavalta. Luonto on kaunista ja alligaattoreita sekä krokotiilejä näkyi silmänkantamattomiin.   Niitä on kuulemma puistossa tuhansittain. Näimme ihan pikkuruisia alligaattorinpoikasia, valtavia hirviönkokoisia krokotiilejä, sekä kaikkea siltä väliltä. Satuimme paikalle ruokinta-aikaan ja se oli hurjaa katseltavaa, etenkin kun puistonhoitajat suorittivat näytösruokinnan käsin!

Gatorland oli erinomaista koko perheen viihdettä. Lapset nauttivat erityisesti puiston ympäri vievästä juna-ajelusta sekä krokotiilien ruokinta-ajasta. Pienimmille puistovieraille oli lisäksi tarjolla leikkipaikkaa sekä vähän lempeämpää viihdettä, sillä puistossa oli alligaattoreiden ja krokotiilien lisäksi vuohia, joita lapset sai mennä ruokkimaan. 




Hurjaa ajatella, että Floridassa alligaattoreiden asuinalueet eivät rajoitu ainoastaan eläinpuistojen aitojen sisäpuolelle, vaan ne elävät siellä ihan normaalisti vesistöissä. Gatorlandista mieleeni jäi erityisesti valtavan kokoinen alligaattoripoikamies Chester, joka oli pelastettu puistoon lähitienoon asuinalueen vesistöstä, jossa se elätti itsensä syömällä alueen perheiden koiria. Hui! Tämän aluetta pelottaneen vonkaleen päivät olivat jo melkein luetut, kunnes Gatorland tarjosi Chesterille uuden kodin. 




Neule - H&M
Laukku - Louis Vuitton
Farkut - Zara
Kengät - Michael Kors
Kaulakoru - Cubus

Meillä oli alun perin suunnitelmissa käydä viimeisellä lomaviikolla Evergladesin luonnonpuistossa tutustumassa alligaattoreihin, mutta Gatorland tarjosi meille tällä reissulla riittävästi nähtävää. Voin lämpimästi suositella Gatorlandia etenkin lapsiperheille, jos liikutte Orlandon suunnalla. Evergladesin suovene-ajelut jäävät meillä toiseen kertaan, uskon että saamme sellaisesta enemmän irti sitten kun lapset ovat vähän isompia.


-Stella-


Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovin´ssa ja Instagramissa

3 kommenttia:

  1. oh wau! En ois väldee kyl uskaltanut mennä! Sen verran pelkään kaikkia pelottavia eläimiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli onneksi kaikki visusti aitojen takana :) Mutta kieltämättä aika pelottavan näköisiä ovat, varsinkin ne isoimmat yksilöt!

      Poista
  2. Kaunis Stella ja hauska asu, näytät niin fressiltä ja hoikalta. Muiscu. <3

    VastaaPoista