24.1.2015

Lounassalaatti Tex mex -tyyliin

Olen viime vuosina löytänyt minulle hyvin sopivan ruokavalion, jonka avulla olen onnistunut pudottamaan painoa ja vähentämään vatsavaivoja. Viljat ovat esimerkiksi sellainen ainesosa, jota pyrin välttämään vatsani hyvinvoinnin takia. Minulla todettiin lapsena paha laktoosi-intoleranssi ja luulinkin aina, että vatsavaivani johtuvat maidosta. Esikoiseni syntymän jälkeen jätin painonpudotus-urakan yhteydessä viljat kokonaan pois ruokavaliostani puoleksi vuodeksi ja huomasin, että viljat  olivatkin suurin syy vatsavaivoihini. En usko, että kärsin keliakiasta (en ole tätä käynnyt testauttamassa), mutta jonkinlainen viljaherkkyys minulla selvästi on. Myös ihoni kunto on selvästi parempi, mikäli pidän viljojen syönnin minimissä. 

Nykyään suosin ruokavaliossani kasviksia, proteiinia ja hyviä hiilihydraatteja. Hiilihydraatteja saa kasviksista, mutta myös esimerkiksi täysjyväriisi on erinoimainen lisuke ruoalle. Lautasellani näkyy myös linssejä ja kvinoaa. Tässä mainittakoon vielä, että arkisin pitäydyn niin sanotulla tiukalla ruokavaliolla, eli syön erittäin terveellisesti ja ravitsevasti ja jätän sokerin ja muut herkut kokonaan syömättä. Viikonloppuisin höllään sitten vähän ja syön herkkuja ja perunamuussia, jos siltä tuntuu. 



Syön salaattia lounaaksi pääsääntöisesti joka arkipäivä, usein myös viikonloppuisin. Salaatit ovat terveellisiä, mutta syön niitä myös siksi, että ne ovat mielestäni herkkua. Salaatteja pystyy varioimaan loputtomiin! Salaattini kokoan kasviksista, sekä esimerkiksi kanasta, raejuustosta, kinkusta, kananmunasta pähkinöistä, fetasta, mozzarellasta, tonnikalasta, lohesta, siemenistä... Tällä hetkellä suosikkini on salaatti kanalla, raejuustolla, paahdetuilla cashew-pähkinöillä sekä siemenillä. Kastikkeeksi oliiviöljyä ja päälle rouhittua pippuria, nam!

Tällä viikolla (palattuamme lämpimästä tänne kylmään koti-Suomeen), teki mieli vähän tuhdimpaa  salaattia ja muistin vanhan suosikkini muutaman vuoden takaa: Tex mex -salaatin. Tämä herkku on erittäin helppo valmistaa. Salaattipohjaan lisäsin vähän maissia, paistettua taco-maustettua jauheliha-papuseosta, salsaa sekä kevyt ranskankermaa. En voi ymmärtää miten tämä vanha suosikki oli päässyt unohtumaan, otan tämän ehdottomasti takaisin lounassalaatti-repertuaariin. Kuvasta en onnistunut saamaan kovin houkuttelevan näköistä, mutta suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä salaattia!


-Stella-


Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovin´ssa ja Instagramissa


2 kommenttia: