7.11.2014

Junibacken

Olemme ottaneet perinteeksi käydä kerran vuodessa lasten kanssa Tukholman risteilyllä. Voi sitä lasten riemua, kun saa peuhata pallomeressä ja tanssia lasten diskossa! Kävimme Siljan "Muumiristeilyllä" viime viikolla, edellisestä kerrasta olikin vierähtänyt jo aika tasan vuosi. 




Esikoisemme toive oli taas tälläkin kertaa käydä Tukholmassa Junibackenissa. Mikäs siinä, se on mielestäni ihan mainio paikka. Junibacken on lasten oma satumaailma, josta löytyy tunnetuista saduista tuttuja hahmoja. Siellä saa muun muassa leikkiä muumitalon olohuoneessa, liukua alas Katto-Kassisen talosta, käydä kurkistamassa sisään Viirun ja Pesosen taloon, sekä seikkailla Huvikummussa. Lisäksi siellä on ihastuttava satujuna, jossa matkustetaan Astrid Lindgrenin satujen keskellä. Leikkien jälkeen syömme aina lounaan ravintolassa ja teemme tuliaisostokset satukaupassa. 






Tällä reissulla viihdymme Junibackenissa muutaman tunnin. Lapset olivat sopivasti valmiita päiväunille leikkimisen jälkeen, joten laitoimme heidät rattaisiin nukkumaan. Viisivuotias esikoisemme ei enää istu rattaissa, eikä yleensä nuku päiväunia, mutta olimme silti varautuneet ylimääräisillä matkarattailla. Arvelimme, että päiväunet saattaisivat maistua hänellekin ja tyytyväisenä tyttö istahti rattaisiin ja nukahti siltä istumalta. Haimme mieheni kanssa isot kahvit ja lähdimme pitkälle kävelylle aurinkoiseen ja lämpimään Tukholmaan. Oli kaikin puolin todella onnistunut reissu ja sääkin sattui olemaan upea!

Seuraava reissumme suuntautuu vähän naapurimaata pidemmälle, sillä lähdemme vuodenvaihteessa kolmeksi viikoksi Floridaan ja Karibialle. Olemme suunnitelleet tulevaa matkaa jo pidemmän aikaa ja nyt kun siihen on enää vajaa pari kuukautta, alkaa täällä olla jo matkakuume nousemassa.


-Stella-


Seuraa blogiani Blogilistalla ja Bloglovin´ssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti