3.11.2014

Kotijumppa - Kyykky

Ennen en juuri koskaan jumpannut kotona, mutta nykyään kotijumppaa tulee tehtyä aika usein. Välillä en vaan ehdi salille, esimerkiksi viikonloppuisin, kun aukioloajat ovat suppeammat. Joskus taas arki-iltaisin kello on jo niin paljon, etten jaksa kuluttaa aikaa turhiin siirtymisiin kodin ja kuntosalin välillä. Olen oppinut soveltamaan saliohjelmaani kotioloihin ja saanut personal traineriltani myös erittäin hyviä vinkkejä kotitreenaamiseen kahvakuulien avulla. Kahvakuulat ovatkin nykyään meillä kovassa käytössä, sekä mieheni että minä korvaamme välillä salikäynnit kotona tehtävällä kahvakuulatreenillä.

Itse tykkään kovasti lukea muiden treenivinkkejä ja saada niistä lisämotivaatiota omaan jumppaamiseen. Sen takia ajattelin tehdä muutaman postauksen, jossa esittelen miten itse jumppaan kotona. Aloitan kyykystä, joka on minulle kaikista mieluisin treeniliike. Pakko myöntää, että ennen se kuului inhokkeihini, mutta nykyään kun tekniikka on hallussa ja jaloissa on voimaa, on kyykkääminen todella kivaa. Kyykky on erittäin tehokas liike ja oikein tehtynä se kehittää alaraajojen ja pyrstön lisäksi myös keskivartaloa. Kyykky kuuluu myös niihin mahtaviin perusliikkeisiin, joita on helppo tehdä kotona (tai vaikka lomareissulla hotellihuoneessa!). 

Haluan nyt vielä painottaa, että en ole liikunta-alan ammattilainen, enkä lähde tässä sen enempää neuvomaan kyykkäämisen tekniikassa. Mikäli et ole ennen treenannut kyykkyjä, kannattaa oikea liikerata käydä ensin läpi ammattilaisen kanssa.


1. Perinteinen kyykky ilman painoja, tätä teen usein lämmittelynä. 











2. Kyykky painojen kanssa. 








3. Kyykky painot edessä. Tässä liikkeessä tykkään siitä, että saan painojen avulla painopisteen paremmin eteen, jolloin on helpompaa kyykätä alemmas.


4. Leveä kyykky, eli sumokyykky. Tätä liikettä saatan välillä tehdä myös lämmittelyksi ilman painoa.









Näitä neljää eri kyykkyä teen kotitreenissäni, välillä vain yhtä, välillä kaikkia neljää. Teen yleensä kolme sarjaa ja kaikissa sarjoissa niin monta toistoa kun jaksan. Jos toistojen määrä alkaa mennä reippaasti yli viidentoista, lisään painoja. Välillä rasitan lihaksistoa eri tavalla ja teen vuorotellen kokonaisia ja puolikkaita kyykkyjä (eli alas - ylös - alas - puoliväliin - alas - ylös jne.).

Kyykky on siitä hieno liike, että siinä kehittyy nopeasti ja treenatessa myös liikkuvuus paranee. Erinomainen perusliike!


-Stella-


Seuraa blogiani Blogilistalla ja Bloglovin´ssa

8 kommenttia:

  1. Mä kans ennen vihasin kyykkyjä. Tulin oikein huonolle tuulelle edes niiden ajattelusta :D Nyt kun on kehittynyt, kyykkääminen puhtaampaa ja pääsen alemmas, onkin liike aika koukuttava. Samoja kyykkyjä tehdään täälläkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyykyt on nimenomaan koukuttavia! Se on niin motivoivaa kun huomaa kehittymisen, tekee mieli kyykätä aina vaan lisää :)

      Poista
  2. Mä tykkään kyykyistä, sen mitä pystyy tekemään niitä. Kivoja vinkkejä painojen kanssa. Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäät kyykyistä :) Painot ja myös asentojen vaihdot (siis jalat kapeammin tai leveämmin) tuo mukavasti vaihtelua treeniin.

      Poista
  3. Mä en ennen osannut kyykätä niin, että paska polvi ei olis ärtynyt niistä, mutta nykyään ne jo sujuu niinkin mainiosti, että teen tota sumoa yht. 24 kilolla, jee! On ihanaa huomata, kun lihaskunto kasvaa ja kehittyy koko ajan. Eilen oli muuten niin tapposetti PT:n kanssa, tehtiin neljä settiä 22-nimistä treeniä, jossa vedettiin viittä liikettä aina putkeen 22 kertaa kelloa vastaan, hui! :D Oli muuten tää mamma aika sippi sen jälkeen... :D

    Pian treffit, iksu. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva ettei polvi vaivaa kyykyissä enää :) Ja joo, näissä huomaa kehityksen tosi hyvin! Se on vaan niin mahtavan palkitsevaa kun saa lisätä kiekkoja tankoon tai otta isommat kahvakuulat käyttöön. Kuulostaa hikiseltä treeniltä! Mulla oli myös eilen PT ja aika saman tyyppistä tehtiin, kuntopiiriä sekunttikellon kanssa. En montaa sanaa jaksanut loppuverryttelyssä juoksumatolla sanoa ;) Hyvä niin, olipahan taas tehokasta! Yksi hyvä treeni on muuten Tabata treeni, eli yhtä liikettä tehdään yhteensä 4 minuuttia: 20sekuntia täysillä 10 sekuntia lepoa ja tätä toistetaan 8 kertaa. Sitten vaan liike vaihtoon. Oon tehnyt esim. kyykkyjä, lankkua, punnerruksia, dippejä.. saa aika hikisen kotitreenin näillä tehtyä!

      Joo, ehdottomasti treffit pian! <3

      Poista