17.11.2014

Dagens Muffin


Leipominen on mielestäni todella kivaa puuhaa, mutta sitä tulee nykyään aika harvoin tehtyä. En halua turhia herkkuja jääkaappiin tai pakkaseen meitä kiusaamaan. Leivon oikeastaan vain silloin, kun meillä on juhlat, tai kun meille tulee muuten vaan kahvitteluvieraita. Yksi lempileivonnaisistani on vadelma-Philadelphiamuffinssit. Niin hyviä! Söin niitä ensimmäisen kerran vuosia sitten, kun perhetuttavamme tarjosi niitä kahvin kanssa ja maku vei kielen mennessään. Olen saattanut jopa kyllästyttää ystävämme kyseisiin muffinsseihin, koska vielä muutama vuosi takaperin leivoin niitä varmaankin jokaiseen järjestämäämme juhlaan. 

Resepti löytyy ruotsalaiselta muffinssisivustolta, nimeltä DagensMuffin (klik). Sivustolla on yli 900 muffinssireseptiä, niin suolaisia kuin makeita. 



Philadelphia-juustotäytteiset vadelmamuffinssit, 10 kpl (resepti täältä)

150g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta

Täyte: 

1/2 pkt Philadelphia-juustoa
1/2 dl vaniljasokeria
2 dl tuoreita tai pakastettuja vadelmia

Huom! Käytä näihin muffinsseihin isoja ja tukevia muffinssivuokia, Amerikan muffinssivuokia.

Vatkaa sulatettu voi ja sokeri. Vatkaa sekaan kananmunat. Lisää vaniljasokeri sekä maito ja sekoita lastalla. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ensin keskenään ja lisää ne taikinaan lastalla kevyesti käännellen.

Sekoita Philadelphia-juusto ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada noin 1cm taikinaa muffinsivuoan pohjalle. Lisää nelisen vadelmaa ja nokare makeutettua Philadephia-juustoa. Lisää vielä lopuksi taikinaa muffinssivuokaan niin, että vuoka on lähes täynnä (jätä vuokaan kuitenkin vähän kohoamisvaraa). Lisää vielä päälle pari vadelmaa. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. 

Päälle voit halutessasi tehdä vielä muffinssikuorrutteen (resepti esimerkiksi täällä), mutta hyviä ne ovat ilmankin!


-Stella-


Seuraa blogiani Blogilistalla ja Bloglovin´ssa.

2 kommenttia:

  1. Nom nom! Vähänkö tekisi mieli ;p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä syntisen hyviä! Herkutteluhetkiin oikein mainioita, mutta arkena näitä ei kannata lähteä leipomaan ;) mulla olisi ainakin tosi vaikea vastustaa kiusausta, jos näitä olisi jääkaapissa. Siispä leivon näitä vain harvoin :)

      Poista