13.4.2015

Liebster Award vol.2

Sain Liebster Award -haasteen toisen kerran, tällä kertaa Optimismia ja energiaa -blogin Katjalta. Kiitos Katja haasteesta, tässä vastaukset kysymyksiin: 

1. Mistä sait idean perustaa blogin?
Olen jo monta vuotta lukenut blogeja ja palattuani töihin ensimmäiseltä äitiyslomaltani, rupesi ajatus omasta blogista houkuttelemaan. Työelämä ja perhearjen pyörittäminen ovat sen verran "vakavia" asioita, että halusin päästä keskittymään välillä kevyempiin juttuihin. Tykkäsin lukea muiden kirjoituksia ja katsella kauniita kuvia, joten ajattelin että voisin itsekin tehdä samaa. Blogin kirjoittaminen jäi aika nopeasti kiireiden takia ja kynnys aloittaa uudestaan kasvoi ajan kuluessa. Viime syksynä aloitin sitten vihdoin bloggaamisen uudestaan, mutta sama ajatus tässä on edelleen takana.


2. Entä mistä sen nimi kumpuaa?
En keskity mihinkään tiettyyn aiheeseen, joten blogini voi siis luokitella lifestyleblogiksi. Pyörittelin tuota life -sanaa jonkin aikaa ja päädyin sitten lopulta tähän nimeen. 

3. Mitä seuraat televisiosta?
Katson todella vähän telkkaria, lähinnä hetken aikaa ennen nukkumaanmenoa. Tällä hetkellä en ole koukussa mihinkään sarjaan. Katson uutisia ja sitä ohjelmaa, joka sattuu sillä hetkellä kanavasurffaillessa miellyttämään. Kevyt hömppä iskee iltaisin, tykkään esimerkiksi Svenska hollywoodfruar -sarjasta. Sisustusohjelmat uppoaa yleensä aina, kuten myös Hengenvaarallinen saalis -sarja. Mieheni mielestä se on jotenkin erittäin huvittavaa, että tykkään tuosta ravustusohjelmasta. Lentoturmatutkinta on koukuttava, muttei hyväksi minulle, sillä olen lentopelkoinen. Miksiköhän jään sitä aina katsomaan, jos se sattuu telkkarista tulemaan?

4. Mikä on lempilehtesi, oletko tilaaja?
Minulla on kaksi ultimate-lempparia: Mondo ja Glorian koti. Näitä molempia olen tilannut jo vuosia, enkä suostu niistä luopumaan! Mahtavia lehtiä!


5. Tennarit vai korkkarit?
Olen korkkarityttö henkeen ja vereen, mutta kyllähän tennarit ovat tämän hetkisessä elämässäni käytännöllisemmät. Nyt hoitovapaalla olleessa laitan korkkarit tosi harvoin jalkaan, mutta töissä en käytä lainkaan matalia kenkiä. Yksi plussa syksyn töihinpaluussa on se, että saan käyttää taas korkkareita, jee! 

6. Mihin aikaan palaisit, jos saisit elää viikon elämästäsi uudestaan?
Onpa vaikea kysymys... sellaisia viikkoja on niin monta. Valitsen heinäkuisen viikon kahdeksan vuoden takaa, jolloin menimme mieheni kanssa naimisiin ja suuntasimme häämatkalle. Tuossa ajankohdassa oli niin paljon ihania fiiliksiä ja tapahtumia, että haluaisin elää sen uudestaan. Häitä edeltävät päivät, pientä jännitystä ja viime hetken hoidettavia asioita, matkalaukkujen pakkaamista, itse upea hääpäivä vihkitoimituksineen ja juhlineen, seuraavan päivän lähtö häämatkalle ja ensihetket väsyneinä ja onnellisina toisella puolella maapalloa. Upea ja onnellinen viikko!

7. Pelottavin kokemuksesi?
Pelottavimmat kokemukseni liittyvät lentämiseen. Mitään vaarallista ei ole koskaan lennoillani tapahtunut, mutta kärsin lentopelosta ja myrskyisässä ja heittoisassa säässä pelkään ihan oikeasti todella paljon ja purskahdan usein itkuun. Pelkoni on sitä luokkaa, että jo matkan suunnitteluvaiheessa, usein jo ihan lennoista puhuminen ja etenkin lentojen varaaminen saa vatsani menemään sekaisin. Nykyään joudun tsemppaamaan kovasti, etten näytä lapsilleni pelkoa, sillä en missään nimessä halua tartuttaa heihin tätä pelkoa. Pääsin jo muutama vuosi sitten aika hyvin pelostani eroon, sillä matkustin työn puolesta sekä vapaa-aikana paljon. Siedätyshoito tepsi hyvin! Mutta nyt toisen lapsen syntymän jälkeen olen matkustanut niin vähän, että lentopelko on palannut. Kaikista ahdistavimmat ovat yölennot, kun ikkunasta ei näy ulos. Onneksi matkakuume ja reissaamisen kaipuu voittaa lentopelkoni, olen valmis "kärsimään" lennon, jotta pääsen matkalle. Toivottavasti voin taas jonain päivänä nauttia lentämisestä, sillä se on olennainen osa matkustamista. En ole aina pelännyt lentämistä ja muistankin edelleen hyvin sen kyseisen lennon, jolla pelkoni alkoi. Toivon, että pelko jonain päivänä katoaa yhtä nopeasti kuin se tulikin.

8. Mieleenpainuvin kommentti blogiisi?
Varmasti se ihan ensimmäinen saamani kommentti. Se oli ystäväni kirjoittama, mutta silti blogini ensimmäinen kommentti tuntui erityisen hienolta. 


9. Suomen kivoin kaupunki?
Olen syntynyt Helsingissä ja se on aina ollut kotikaupunkini. Helsinki on siis luonnollisesti lähellä sydäntäni. 

10. Joulu vai juhannus?
Pidän molemmista, mutta valitsen Joulun sen erityisen tunnelman takia. 

11. Kuuluuko ensi kesääsi/yleensä festarireissu?
En ole koskaan ollut mikään kova festareilla kävijä, mutta Flow-festareille menisin kyllä tosi mielelläni, jos sinne saataisi kiva kaveriporukka kasaan. 



Välitin Liebster Awardin maaliskuussa eteenpäin ja haastoin 11 bloggaajaa vastaamaan kysymyksiini.  Heidän blogeihin pääset tutustumaan tästä postauksesta. Nämä tämän postauksen kuvat ovat tammikuiselta Karibian risteilyltämme. Alkoi muuten taas matkakuume nostaa päätään kun näitä kuvia selailin, matkakuvien selaaminen on vaarallista touhua.


-Stella-



Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovin´ssa ja Instagramissa.

6 kommenttia:

  1. Kiva postaus, kiva kun vastasit! Ja noi kuvat...! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja kysymyksiä olit keksinyt! :) Kiitos vaan itsellesi kun välitit haasteen, näitä on hauska kirjoitella ja tulee samalla kerrottua vähän henkilökohtaisempia juttuja. Joo, kuvat saa kyllä kaipaamaan takaisin matkalle <3

      Poista
  2. Kiva postaus ja ihanuus mitä kuvia <3

    VastaaPoista
  3. Ihania vastauksia :) Kiva saada tietää toisesta aina vähän enemmän :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon samaa mieltä, näistä postauksista pääsee aina vähän pintaa syvemmälle :) Kiva lukea muiden vastauksia!

      Poista