5.10.2014

Headboard



Ennen muuttoa nykyiseen kotiimme puolisentoista vuotta sitten, toteutimme asuntoon varsin mittavan remontin. Talo on rakennettu 70-luvulla ja oikeastaan kaikki asunnon materiaalit olivat alkuperäiset. Ne olivat siis jo aikansa palvelleet ja purimme hyvillä mielin kaikki kuluneet lattiat, kaapistot ja muut pintamateriaalit. Edelleen löytyy tekemistä, remontti on osittain vielä kesken ja sisustuskin kaipaa viimeistelyä.

Makuuhuoneen tyylistä meillä oli visio valmiina jo ennen muuttoa. Tiesimme, että haluamme mustavalkoisen makuuhuoneen, jossa sänky on luonnollisesti se suurin sisustuselementti. Makuuhuoneeseemme halusimme vähän hotellimaista yleellistä tunnelmaa ja suunnitelmaan kuului sängynpäädyn hankkiminen. Toiveenani oli valkoinen, nahkainen ja napitettu sängynpääty, mutta en löytänyt mistään sellaista kohtuulliseen hintaan. Päädyin tekemään sellaisen itse. Ohjeita sängynpäädyn tekemiseen löytyy helposti netistä, esimerkiksi hakusanoilla "diy upholstered headboard". 

Materiaalit on helposti hankittavissa; Tarvitset sängynpäädyn kokoisen lastulevyn, saman kokoisen palan vaahtomuovia, levyvanua, haluamasi kankaan/materiaalin, niittipyssyn, päällystettäviä nappeja ja pitkän neulan. Aitoa nahkaa en raaskinut ostaa, koska en tiennyt minkälaisen sängynpäädyn saan ensikertalaisena aikaiseksi. Päädyin valkoiseen keinonahkaan ja olen ollut lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen. 
























Sängynpäädyn tein noin vuosi sitten, enkä silloin harmillisesti ymmärtänyt ottaa prosessista kuvia. Vaikeaa se ei kuitenkaan ole ja esimerkiksi Youtubesta löytyvät DIY-videot opastavat tehtävässä hyvin alusta loppuun. Hintaa tälle meidän sängynpäädylle tuli noin 100eur, joten itse tekeminen kannattaa!


-Stella-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti