25.10.2014

"Let them eat cake"Tyttäreni toivot syntymäpäiväjuhliinsa vaaleanpunaisen ison kakun, joten sellainenhan piti sitten leipoa. Pohdimme yhdessä tytön kanssa minkä makuinen kakku leivotaan. Syntymäpäiväsankari toivoi suklaan makuista kakkua, joten päädyin tekemään suklaakakun valkosuklaatäytteellä. Etsin erilaisia reseptejä ja päädyin yhdistelemään kolmea eri ohjetta. 

Käytin kakun tekemiseen kahta eri kakkuvuokaa, isompi vuokani on halkaisijaltaan 26cm ja pienempi 18cm. Isompaan vuokaan tein kuuden kananmunan kakkutaikinan ja pienempään kolmen kananmunan taikinan. Käytin siis ihan perinteistä kakkupohjareseptiä, johon lisäsin kaakaojauhetta. 

Valkosuklaatäytteen ohjeen löysin Kinuskikissan blogista (katso tästä resepti). Kakkuun tein nelinkertaisen määrän täytettä ja se riitti hyvin. Täytin kakun juhlia edeltävänä iltana, jotta täyte ehti  jähmettyä kunnolla jääkaapissa yön yli. En kostuttanut kakkupohjia erikseen ja kakusta tuli mielestäni juuri sopivan kostea, kun sen täytti vuorokautta ennen juhlia. 

Halusin päällystää kakun perinteisellä amerikkalaisella buttercream frostingilla ja aikani etsittyä, löysin sopivan reseptin Add a Pinch -nimisestä blogista (resepti täällä). Tein kaksinkertaisen määrän kuorrutetta. Värjäsin kuorrutteesta noin 2/3 -osan punaisella elintarvikevärillä ja loput jätin valkoiseksi. Pursottelin kuorrutetta ruusukkeiksi ja  määrä osoittautui tähän tekniikkaan hitusen liian vähäiseksi. Jouduin viime tingassa vielä turvautumaan kermavaahtoon, jotta sain kakun pääliosan kuorrutettua. Viirin askartelin pilleistä narusta ja paperista.

Kakku tuntui maistuvan juhlavieraille ja pakko myöntää, että se oli myös omasta mielestäni oikein maukasta (valkosuklaa on suurinta herkkuani...). Syntymäpäiväsankari oli erittäin tyytyväinen kakkuunsa ja sehän oli tietenkin tälle kotileipurille uurastuksen paras palkinto.


-Stella-


Seuraa blogiani Blogilistalla ja Bloglovin´ssa

6 kommenttia:

 1. Voi Stella ihanainen, oli niin mahtia tutustua <3 Olet kyllä sellainen upeus ja toivottavasti nähdään vielä uudelleen. :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janet, oli kerrassaan ilo tutustua noin mahtavaan naiseen <3 Varmasti nähdään vielä! :)

   Poista
 2. Jumankekka, nainen, sä olet taitava leipoja! Ihastelin sillon pikkuneidin syndeillä viimeks kanssa sitä upeaa kaakkua ja niitä macaronseja, aijai... :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :) Ai että, macaronseja pitäisikin taas leipoa. Ehkä seuraavana herkkupäivänä sitten... ;)

  VastaaPoista
 4. No huh, miten hieno kakku :O Ja olipa ihana päivä lauantaina, oli niin kiva tutustua sinuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää on yhtä opettelua tää leipominen, synttärisankarin vaatimustaso nousee joka vuosi ;) Ja kuin myös, oli tosi kiva tutustua sinuun! :)

   Poista