10.3.2015

Banaani-mustikkaleipä

Tämä herkullinen resepti on Alexa Dagmarin blogista, alkuperäinen resepti löytyy täältä. Banaani-mustikkaleivän leipomisesta perjantaisin on tullut osa minun viikonlopun aloitusrituaalia. Leipä on terveellinen (lue: synnitön) herkku ja lisäksi siitä saa gluteenittoman, käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita tai -jauhoja.  Tämä on mielestäni loistava pullan korvike ja se kelpaa myös aamupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi ja mihin tahansa kahvihetken. Kuten huomaatte, olen tällä hetkellä banaanileipäriivattu.



BANAANI-MUSTIKKALEIPÄ

3 kypsää banaania
4 kananmunaa
2 dl kookosjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita (käytän itse Provenan gluteenitonta täysjyväkaurajauhoa)
3 rkl mustikoita
2 rkl kookosöljyä (myös rypsi- tai rapsiöljy käy hyvin)
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
kardemummaa ja / tai kanelia
halutessa steviaa tms. makeutusta
koristeeksi kookoshiutaleita, kookoslastuja, banaaninpuolikkaat tms.

Ota (sulatetut) mustikat syrjään, muut ainekset voit sekoittaa taikinaksi tehosekoittimessa. Oma tehosekoittimeni ei toimi tällaisissa paksuissa taikinoissa kovin hyvin, joten teen taikinan sähkövatkaimella. Se toimii tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Käyttäessäsi sähkövatkainta, muussaa banaanit ensin soseeksi haarukalla. Kun taikina on valmis, lisää mustikat varovasti käännellen sekaan. 

Voitele leipävuoka voilla tai öljyllä ja kauho taikina vuokaan. Tasoita taikina ja koristele halutessasi esimerkiksi kookoshiutaleilla. Paista 175 asteessa noin 50min (kiertoilmaa käyttäessa noin 40-45min). Anna jäähtyä hetki ja ota leipä pois vuoasta. Säilytän leipää kannellisessa rasiassa jääkaapissa, näin se pysyy mehevänä. Maistuu muuten hyvin jääkaappikylmänäkin.


-Stella-


Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovin´ssa ja Instagramissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti