18.3.2015

Liikuntaa

Olen noin vuoden verran treenannut personal trainerini kanssa säännöllisesti, mutta vuodenvaihteesta lähtien minulla ei enää ole ollut pt:n tekemää liikuntataulukkoa käytössä. Vielä vuodenvaihteeseen asti minulla oli excelissä merkattuna jokaiselle viikolle treenit, joista kaikista minun piti raportoida hänelle. Tämä oli loistava tapa totutella uuteen säännölliseen liikuntarytmiin ja voin todella sanoa, että opin tämän taulukon avulla liikkumaan säännöllisesti 4-5 kertaa viikossa. Jos minulla luki "juoksulenkki" excelissäni, en todellakaan edes kyseenalaistanut lenkille lähtöä, lenkille lähdettiin jaksoi tai ei. En voi kylliksi kehua tämän taulukon vaikutusta elämääni. Nyt olen pärjännyt  hyvin ilman taulukkoa, sillä tavoitteen mukaisten liikuntakertojen toteuttaminen on jo syvällä selkärangassani. Suunnittelen aina liikuntaviikon etukäteen ja tarvittaessa sumplimme miehen kanssa alustavat aikataulut tulevalle viikolle. Mietin myös etukäteen minkälaiset tavoitteet minulla on viikolle, haluanko ns. keskiraskaan viikon, raskaan viikon vai lepoviikon. Suunnittelen myös treenit, eli esimerkiksi painotanko tulevalla viikolla lihaskuntoon, aerobiseen kuntoon vai molempiin. 

Tykkään nykyään todella paljon keskustella ja lukea muiden treeneistä, saan niistä motivaatiota myös omaan tekemiseen. Selailen esimerkiksi FitFashionin puolella viikoittain kirjoituksia treenaamisesta. Myös ihanan Janetin blogista löytyy säännöllisesti liikuntakatsaus, jota luen innolla. Näistä saa todella buustia omaan tekemiseen!Päätin itsekin ryhtyä päivittämään tänne blogin puolelle aina edellisen viikon treenit, sillä haluan edelleen kirjata liikuntani jonnekin, nyt kun minulla ei enää ole liikuntataulukkoa käytössä. Täällä blogissa voin sitten itsekin seurata treenejäni ja toivottavasti samalla vähän motivoida teitä lukijoita liikunnan suhteen. Aloitetaan siis viime viikosta, liikuntaviikkoni näytti tältä: 

Maanantai - juoksulenkki 8km
Tiistai - PT-treeni (60min)
Keskiviikko - reipas kävelylenkki 5,5km
Torstai - salitreeni (60min, ylävartalo)
Perjantai - lepopäivä 
Lauantai - Kayla-treeni (30min, alavartalo)
Sunnuntai - juoksulenkki 6km

Viime viikko meni hyvin, enrgiataso oli korkealla ja liikuntakertoja kertyi mukavasti. Ainoan nootin annan itselleni venyttelystä, pitkä venyttelytuokio jäi viime viikolla kokonaan välistä. Tilanne täytyy ehdottomasti korjata tällä viikolla! 

Tämä keväinen ilma innostaa toden teolla taas lenkkeilemään ja tavoitteena onkin kesää kohden taas lisätä aerobisia treenejä (juoksulenkit) ja tukea juoksemista parantamalla peruskuntoa (kävelylenkit). Toivon myös saavani vauhtia lisää, joten otan pikkuhiljaa taas intervallitreenit viikko-ohjelmaan mukaan. Niitä olenkin edellisen kerran tehnyt viime kesänä. Ainoa miinus lenkkeilemisessä täällä keväisessä Helsingissä on katupöly, huomaan taas hiekan ja pölyn maistuvan suussa, kun ulkona puuskuttaa menemään. Mutta ei anneta sen häiritä!


-Stella-


Seuraa blogiani Blogilistalla, Bloglovin´ssa ja Instagramissa.

7 kommenttia:

 1. Urheilu on niin ihanaa! Mä oon joutunut pitämään parin vkon tauon, kun sattui ja tapahtui korisreeneissä...huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi ei! Toivottavasti ei kuitenkaan käynyt kovin pahasti ja pääset kohta taas jatkamaan urheilun parissa <3

   Poista
 2. Tsemppiä treenailuun! :) Mikähän katupölykevät nyt on, kun pikkukaupunkikin täyttyy pölystä pahemmin kuin vuosiin...? T. Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tosi paljon vaikuttaa kyllä olevan pölyä tällä hetkellä. Ja mä luulin, että se on täällä "ison kaupungin ongelma", mutta tätä on siis nyt muuallakin. Lieneekö aikaistunut kevät ongelmana vai mikä lie? Täytyy toivoa pölyn puolesta, että tulisi pari kovaa rankkasadetta, se tuntuu aina hetkeksi auttavan. Suussa ei tosiaan ole kovin freesi olo lenkkeillessä ;)

   Poista
 3. Ihanan aktiivista urheilua! Minä olen panostanut kävelyyn, ulkona ja auringossa, siitä saa kyllä virtaa vaikka kuinka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävely on kyllä yksi parhaista lajeista, sekä peruskestävyyskunnon että auringosta nauttimisen puolesta :)

   Poista
 4. Tiäksä, nyt kun luin tän tekstin, niin mulle tuli kanssa sellainen hinku suunnitella liikkumiset paremmin! Vaikka tää proggis on pyörinyt hyvin tuolla vähäisellä 1-3 salikertaa/vko määrällä tähän asti, tuntuu nyt siltä, että pitäisi saada homma säännöllisemmäksi jotenkin. Asioiden ylös merkkaaminen tekee niistä aina jotenkin "painavampia", eli olisikohan tää liikuntapostaus mullakin jonkinlainen ratkaisu asiaan, hmm... :)

  VastaaPoista