20.5.2015

Omenaletut

Eilen aamulla pyörittelin omenaa käsissäni ja päätin hetken mielijohteesta tehdä aamupalaksi omena-rahkasmoothien sijaan omppulettuja. En ole aikaisemmin näitä kokeillut, oikeastaan ei ole edes käynyt mielessä kokeilla lettuja muusta hedelmästä kuin banaanista. Banskulettupostaukseni voit lukea täältä. Kokeilu omenan kanssa osoittautui erittäin onnistuneeksi ja haluan ehdottomasti jakaa reseptin teidän kanssa.

OMPPULETUT

1 omena
3 kananmunanvalkuaista
1 rkl kaurahiutaleita
(kookoshiutaleita)
ripaus suolaa
kardemummaa
kanelia
paistamiseen kookosöljyä/rypsiöljyä/voita

Lisää tehosekoittimeen omena, valkuaiset, kaurahiutaleet ja mausteet. Halutessasi voit lisätä seokseen myös kookoshiutaleita. Kuiva-aineeksi sopii varmasti myös hyvin esimerkiksi kookosjauho tai mantelijauhe. Pyöräytä seos blenderissä tasaiseksi. Tehosekoittimesta riippuen tähän menee noin minuutin verran, jotta omena ehtii kunnolla soseutua. Kuumenna pannu ja lisää ripaus haluamaasi öljyä/rasvaa. Kookosöljy tuo lettuihin kivasti kookoksen aromia ja sopii loistavasti ompun kanssa. Kaada pannulle pieniä määriä taikinaa, sellaisia pienten lettujen kokoisia nokareita. Paista miedolla lämmöllä, kunnes lettu alkaa hyytyä ja käännä. Omenalettujen rakenne on hieman erilainen kuin banaanilettujen, joten olennaista on tuo paistinpannun mieto lämpö ja hieman pidempi paistoaika, jotta lettu pysyy kasassa. 

Suosittelen kokeilemaan, terveellistä ja hyvää!


-Stella-


Seuraa blogiani Bloglovin´ssa ja Instagramissa.

4 kommenttia:

  1. IHANAAAAAAA, banaaniallergikko kiittää reseptistä! :D Tää lähtee niin testiin heti viikkarina. :)

    VastaaPoista
  2. Tämä resepti menee testiin heti kohta! ;D<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että kokeilet! :) Tää oli ainakin itselleni oikein positiivinen yllätys, että letut onnistu ompulla näin hyvin!

      Poista